Hotline
+905454249244

Otomotiv Mekanikerliği Eğitimi

Motorlu taşıtlarının motor, hareket iletim ve kontrol sistemlerinin bakım ve onarımlarını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik bir eğitim programıdır.

Canlı Chat Etkin
Satın Al

OTOMOTİV MEKANİKERLİĞİ USTALIK BELGESİ

Motorlu taşıtlarının motor, hareket iletim ve kontrol sistemlerinin bakım ve onarımlarını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik bir eğitim programıdır.

Otomotiv Mekanikçisi; otomobil, kamyon, otobüs gibi motorlu araçlarda motorun yakıt, ateşleme, soğutma, yağlama ve supap sistemi, güç aktarma organları, ön düzen, fren ve direksiyon sistemlerinde meydana gelen arızaları gideren, aracın aydınlatma ve ikaz donanımlarının bakım ve onarımını yapan kişidir.

 

Bu Yeterliliğe Sahip Kişi;

  • Standartlara ve kurallara göre, norm, yazı, rakam, çizgi ve geometrik çizim uygulamaları, izdüşüm çizimler yapar, perspektifi verilen parçaların görünüşlerini çıkarır ve çizer, çizilen resimleri ölçülendirir, çeşitli geometrik parçaların açınımlarını ve arakesitlerini çizer.
  • Temel mekanik işlemleri ve araç bakımını yapar.
  • Motorlu araçların temel elektrik-elektronik devre işlemlerini yapar.
  • Birleştirme ve hareket iletim elemanları, alıştırma ve tolerans, yüzey işleme işaretleri, komple resimler ve katalog okur.
  • Motor parçalarının bakım ve onarımlarını yapar.
  • Hareket iletim ve kontrol sistemleri ile ilgili bakım ve onarım yapar.
  • Benzinli ve dizel motorların yakıt ve ateşleme sistemlerinin bakım ve onarımlarını yapar.
  • Araçların arıza tespitlerini yapar.

 

Çalışma Alanları Nelerdir?

Otomotiv Mekanikerliği mesleğinde çalışabilmek için tercih sebebidir.

Otomotiv Mekanikçisi; kendi iş yerlerini açabilecekleri gibi oto servis istasyonlarında, fabrikalarda, hava alanlarının yer bakım istasyonlarında, kamu kuruluşlarının makine park yerlerinde, belediyelerin otobüs işletmelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğünün tamir bakım atölyelerinde, benzinliklerde çalışma olanaklarına sahiptirler.

Oto Bakım-Onarımcıları günümüzde yerini farklı uzmanlık alanlarına (oto elektrik/elektronik, ön düzen, motor yenileme vb.) dönüşmektedir.

Son yıllarda iş bölümünde meydana gelen değişimler nedeniyle bu meslek elemanları özellikle ağır ve hafif araçların bakım ve onarımlarından sorumludur.